Schobert Norbert hiába kapálózik, beégett az olimpikonok fikázásával

Cseh Laci edzője, Turi György szerint csak az véleményezze a magyar sportolókat, aki a saját műfajában világszínvonalon, a legjobbak között tevékenykedik. Schobert Norbert a leégőzött olimpiai teljesítményezésért akkora osztást kapott, hogy még Cseh Laci lájkoltatásával sem sikerült kibékítenie a felbőszült tömeget.

Az ország fitneszguruja, a Sportoló, nem bírta ki, hogy ne szólaljon meg a magyarok londoni olimpiai szereplésével kapcsolatban. Tette mindezt úgy, hogy nemes egyszerűséggel le ?égőzte? a sportolóinkat. Ezzel sikerült nemcsak a figyelem középpontjába tornásznia ismét magát, de az amúgy ambivalens ázsióját is sikerült csúnyán megtépáznia. Megint.

Úgy tűnik, mostanában divat lett fikázni az olimpikonokat és a Londonban hazánkat képviselő sportolócsapatot. Schobert Norbert csúnyán kiverte a biztosítékot egy ? már oldaláról eltüntetett ? Facebook bejegyzéssel. Az Update Atya a közösségi oldalon gondolkodásra szólította fel az országot, ezzel a felvetéssel: ?Szerintetek miért égünk ekkorát a Londoni Olimpián? (sic) Érdekel a véleményetek a sportról, sportolókról, hozzáértésről, hozzáállásról. Norbi.?


A bejegyzés hatalmas port kavart, hiszen jogosan vetődik fel a kérdés, miért lenne ciki az olimpiai csapat? Amíg képtelenek vagyunk kijutni egy nagyobb volumenű futball eseményre, nem kellene inkább örülni, hogy Londonban legalább megmutathatjuk magunkat? Az pedig tényleg lehetne valós öröm, ha egy magyar érmet szerez.

Álljunk Cseh Laci mögé egy lájkkal!

A rendkívül kínos posztot felháborodott kommentek követték, amelyek mindegyike az übersportoló fitneszedzőt támadta. ?Norbi egy nagy rakás szégyen vagy, a feleségeddel és az egész családoddal, és a szar Updateddel együtt. Jót röhögök rajtatok és kedves embertársaimon, akik ezt a szart megveszik és azt hiszik, hogy ez annyira egészséges? – írta az egyik kommentelő.?

A dolog pikantériája, hogy a rosszul elsült észosztást Schobert azonnal korrigálni akarta, így a posztot eltüntette, és lelkes lájkgyűjtésbe kezdett Cseh Laciért, aki úgy tűnik, nem égő, másokkal szemben. Pár órával a fikázás után már ezt lehetett olvasni az oldalán: ?Álljunk Cseh Laci mögé egy lájkkal! Tegnap Édesanyja nyilatkozott a tévében, hogy fia alig mer hazajönni, mert fél, hogy csalódást okozott. Tudja legbelül, de van még esély. Fontos érezni, hogy a kollektív akarat összefog mögötte. Én lájkolom és megosztom, hátha ez az energia is segít! Norbi?

Majd később hosszú és alig konzekvens magyarázatot adott arról, miért tette ki a vitatott bejegyzést. Elmondása szerint nem az olimpikonokat tartja égőnek, hanem a londoni szereplést. Véleménye szerint, ha nem csillog az arany, csak az ezüst matt fényében fürdőzhetünk, az ciki. ?A kudarcot, mert nekik legbelül a 2. hely is kudarc, én is a saját égésemnek érzem.? A posztot végül nemcsak a kirobbant vita miatt vette le, hanem saját szavai szerint azért, ?mert szeretném inkább pozitív energiával tölteni a helyet. Remélem sikerül.?

Nyilvánosan csak pozitívan!

A celebet először nem sikerült utolérnünk, mert éppen úton volt Tunézia felé feleségével, hogy megrendezzék éves fitnesztáborukat, később azonban a rendelkezésünkre állt.

?Az olimpia első négy napján arról szólt a sajtó, hogy égünk. Ha valaki feltesz egy olyan kérdést: miért égtünk az első négy napon(?), az nem azt jelenti, hogy fikázza a sportolókat. Belátom, nem volt szerencsés ez a szóhasználat, de ha úgy tettem volna fel: miért vagyunk ennyire gyengék, akkor is céltáblává váltam volna? ? mondta Schobert Norbert, majd hozzátette, 25 éve dolgozik a sportért, és igaz, nem olimpikonokat készít fel, de nagyon sok életveszélyesen elhízott embert terelt már a sport felé. “Mielőtt azt mondja rólam valaki, megsértettem egy sportolót, tegye fel magának azt a kérdést: ki tett többet nálam Magyarországon a tömegsportért?”

?Úgy gondolom, a munkámat világszínvonalon végzem, és soha életemben nem kritizáltam egyetlen egy sportolót sem. Hangulatkeltésnek tartom, ha azt mondják, fikázom a sportolókat.? Schobert Norbert azt is kiemelte, hogy az olimpikonok még egy-két hétig az érdeklődés középpontjában lesznek, de azután négy évre elfelejtik őket, senki nem törődik velük, és majd kuncsoroghatnak a szponzoroknak azért, hogy rendesen fel tudjanak készülni a következő olimpiára. “Nem egy szón kell lovaglni, hanem azzal kell foglalkozni, hogy ezek az emberek zömmel el vannak felejtve, és olyankor senki nem döngeti értük a mellét, amikor nincs olimpia. Aki most bennem bűnbakot lát, az valójában feloldja magában azt, hogy az elmúlt négy évben semmit sem tett a sportért.”

Cseh Laci edzőjét, Turi Györgyöt viszont sikerült elérnünk. Véleménye szerint magyar ember, akár amatőr szurkoló, akár közéleti személyiség, nyilvánosan csak pozitívan nyilvánulhat meg a verseny ideje alatt, hiszen az ilyen kijelentések akár az eredményeket is befolyásolhatják. Pontosan ezért próbálják a versenyzőket minél jobban elzárni a bulvár médiától az olimpia alatt. Turi szerint akkor véleményezheti valaki a sportolókat és a csapatot, ha a saját műfajában ő is világszínvonalon, a legjobbak között tevékenykedik.

Forrás: borsonline.hu

Comments are closed.